2010. július 30., péntek

Az emberi mező több nézetből...

Tom Kenyon - A Hathorok üzenetei a Föld számára

Az érzelmi testet ragyogó tojás alakú energiamezőként érzékeljük, amely lebegő fényrészecskékből áll: millió és millió apró, különböző színű fényrészecskéből.


Carlos Castaneda - Belülről izzó tűz

A látók az embert fénylénynek látják. Fénytestünk a Sas emanációinak abból a hányadából áll, amely egy tojáshoz hasonló fényszövedékbe van bezárva. Ez a meghatározott hányad, ez a maroknyi emanáció az, ami emberré tesz minket.
...
Felvázolt egy ábrát egy kis táblára. Tojásszerű alakzatot rajzolt, hosszirányban négy részre osztotta, hozzátéve, hogy a vonalakat azonnal le is fogja törölni, mert csak azért rajzolta be őket, hogy legyen valami fogalmam arról, hol helyezkedik el a sáv az ember fényszövedékében. Ezután az első és a második szeletet elválasztó vonalat besatírozta, és menten le is törölte a választóvonalakat. Elmagyarázta, hogy ez a sáv olyan, mintha egy gömbölyű sajtba beleraktak volna egy réteg sötétebb sajtot.

– Mármost, ha a gömbölyű sajt átlátszó volna – folytatta –, tökéletes másolatát kapnád az ember fényszövedékének. A sötétebb sajt nemcsak a gömbölyű sajt felületén van.

– Az ember gyűjtőpontja fent helyezkedik el a fénytojás felszínén, mintegy háromnegyed résznyi magasságban. Amikor a nagual nyomást gyakorol erre a fényes pontra, a pont belenyomódik a sötétebb sajtból való korongba. Emelkedett tudomás állapota akkor jön létre, amikor a gyűjtőpont heveny izzása a sötétebb sajt belsejében szunnyadó emanációkat világít meg. Amikor az ember látja, hogy a gyűjtőpont izzása a korong belseje felé mozdul, az az érzése támad, hogy a pont a fénytojás felszínének a bal oldala felé tolódik el.


* * * 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése